Koolstofhandel voor Aruba

In een van onze eerste pogingen om de waarde van milieumonitoring voor Aruba te laten zien, en nog belangrijker, de waarde van onze kustecosystemen, hebben we onlangs een voorstel voor de beoordeling van koolstofhandel gepitcht aan Min. Geoffrey Wever en zijn team bij het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling, als een benadering om doelen op het gebied van economische diversificatie en het behoud van de zee op elkaar af te stemmen.

De eerste fase van het project is goedgekeurd en is aan de gang, met een eerste taak om het koolstofhandelspotentieel op Aruba te verkennen. Dit omvat een beoordeling van andere soortgelijke projecten, een op satellieten gebaseerde schatting van het lokale blauwe koolstofpotentieel, modellering van andere effecten op het verminderen van koolstofemissies en juridische overwegingen voor koolstofhandel. Blue Carbon is het potentieel voor kustecosystemen zoals mangroven, zeegras en algen om koolstof uit de atmosfeer te absorberen. Het is een van de krachtigste op de natuur gebaseerde methoden voor koolstofvastlegging, en een die we lokaal beschikbaar hebben 

Varende wetenschappers

Een beetje willekeurig bezochten we het zeiljacht Sailing Yacht Eugen Seibold, een boot volledig gewijd aan oceaan- en klimaatwetenschap van het Max Planck Institute for Chemistry. Ze hebben een roterende staf van wetenschappers die lucht, zeewater en plankton bemonsteren en analyseren (sampling and analyzing air, seawater, and plankton) terwijl ze de oceaan van de koudste naar de warmste plaatsen reizen. We hadden het geluk een van die warme plekken te zijn die ze tijdens hun reis tegenkwamen.

We hebben hun team ontmoet tijdens een rondleiding door onze workshop met de Universiteit van Aruba. We lieten ze onze plasticrecyclingactiviteiten (Plastic Beach Party) zien, evenals het werk dat we doen met Surfside Science. In ruil daarvoor nodigden ze ons uit voor een rondleiding op hun jacht, een geweldig drijvend laboratorium met faciliteiten om de oceaan en lucht te bemonsteren en te meten terwijl ze over de wereld bewegen, en om gegevens te verwerken en te delen terwijl ze varen. Er is zoveel wetenschappelijke apparatuur aan boord dat ze moeten kiezen wat er op blijft voor het gewicht. Om meer te weten te komen over de boot.

Mangrove herstel

We hebben onlangs ons project gedeeld met het team van Fundacion Parke Nacional Arikok en ze vroegen of we de waterkwaliteit bij Mangel Halto konden meten. De mangroves daar zijn afgesneden van de oceaan en er sterven er veel. FPNA is van plan de watercirculatie te heropenen om hen te helpen overleven, dus hebben we wat metingen gedaan in de mangroven en in de oceaan in de buurt. Zodra de herstelinspanningen zijn uitgevoerd, helpen we door meer metingen te doen om te zien hoe de waterkwaliteit verandert.

De behoefte aan toegankelijke monitoring van de waterkwaliteit kwam een ​​paar weken eerder ook naar voren, tijdens een presentatie op FPNA over een nieuw onderzoeksproject met de Universiteit van Aruba om de koraalreproductie rond het eiland te bestuderen. Het onderzoek omvat ook observaties van de verschillende omgevingsomstandigheden rond koraalriffen, waarvan een deel het meten van waterkwaliteitsparameters zal zijn.